Till anmälan
Kontakta oss

Kursbeskrivningar

Tips ->

Kläder: Lediga och bekväma kläder, då dansen även är en slags träningsform

Skor: sköna, stabila, mjuka skor med ett bra glid. För kärv sula ger problem i knän, vrister och höfter. 

Ta gärna med en vattenflaska!

 

 

Du kan rådfråga dina kursledare vilken danskurs, som passar dig bäst. Allt för att hamna på rätt nivå och få ut mesta möjliga av just din kurs.

Betalning sker vid första kurstillfället och är bindande. Vid definitiv bokning och efter betalning sker ingen återbetalning. Om betalning inte är gjord intill sista betalningsdag annulleras anmälan till förmån för annan.

Medlemskort:

I antagningsmailet skrollar du ända ner där du ser 4 rutor. Tryck på nr 2 och spara i telefon:

Iphone: fyrkant med pil. välj lägg till på hemskärmen

Android: lägg till på startskärm


Att tänka på inför nästkommande termin!

Känner Du dig bekväm och behärskar det Du lärt dig under danskursen, välj nästa nivå/ steg.
Det finns flera anledningar till att inte kunna tillgodogöra sig en danskurs. Sjukdom eller lång frånvaro kan vara två vanliga skäl.
Känner du dig osäker på om du behöver träna mer grunder rekommenderar vi repetition av samma nivå/ steg. Att gå om en kurs/ nivå har många fördelar och ska inte ses som man är "dålig". Varje kurs/ nivå är unik och ordspråket säger ju, att "övning ger färdighet".
Ibland behöver man längre tid på sig eller öva mer innan man avancerar. Rådfråga gärna din kursledare vilken kurs/ nivå, som passar bäst.

Bugg Grund 1

Det här är kursen för dig som inte dansat tidigare eller för många år sedan och som känner att du vill lära dig den dansanta buggen som dansas i dag.
Här lär man sig grundsteg, föra - följa, höger och vänstersnurrar med olika handfattningar och ett par andra turer. Svängigt och till olika musikstilar.
Till dig som redan gått Grundkursen!

# Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen så välj att gå upp en nivå till nästa steg.
# Men om du känner dig osäker och vill/behöver träna mera så rekommenderar vi att stanna på samma nivå minst en termin till.

 


bugg grund 2

Vi bygger vidare på grunderna och lär oss nya turer.
Grunder, steg och föra-följa är fortfarande den viktigaste ingrediensen. Vi lär oss sätta samman de turer vi kan och lär oss också nya, samt jobbar vidare med musikanpassning. Tempot blir något snabbare mot slutet av kursen.

¤ Här är ett krav, att man gått vår grundkurs 1
Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj gärna en högre nivå.
Känner du dig osäker och behöver träna mer så rekommenderar vi att stanna på samma nivå en termin till.

 

Bugg MEDEL 1

Vi bygger vidare på grunderna och lär oss nya turer.
Grunder, steg och föra-följa är fortfarande den viktigaste ingrediensen. Vi lär oss sätta samman de turer vi kan och lär oss också nya, samt jobbar vidare med musikanpassning. Tempot blir något snabbare mot slutet av kursen.


¤ Här är ett krav, att man gått vår grundkurs 1 & 2

Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj gärna en högre nivå.
Känner du dig osäker och behöver träna mer så rekommenderar vi att stanna på samma nivå en termin till.

 

Bugg medel 2

Här börjar vi röra oss mer i dansen/musiken. Vi jobbar med grundfigurerna i olika kombinationer för det sociala dansgolvet.
Vi utvecklar ditt dansanta beteende med det där lilla extra.
Fokus kommer att ligga på att fördjupa din förståelse för teknik, steg, fotarbete, styling, musikanpassning. Vi kommer att repetera alla turer från grund till medel + att vi lär oss någon/några nya turer med olika kombinationer och utgångar.
¤Här är ett måste att du gått vår medel 1 (tidigare forsättning 1) eller liknande. Ha dansvana, bra grundteknik för att kunna tillgodogöra dig kursen och behärska vår föra/följa - teknik samt grundstegen/figurer i medeltempo. Kursen riktar sig till er som vill bli riktigt duktiga motionsdansare/socialdansare.
Gå gärna denna kurs flera gånger för att öka säkerheten på dansgolvet.
#Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen så välj att gå upp en nivå till nästa steg.
#Men om du känner dig osäker och vill/behöver träna mera så rekommenderar vi att stanna på samma nivå minst en termin till.
¤ Här är ett krav, att man gått vår grundkurs 1 & 2

 

Linedance nivå 1

Denna typ av dans vänder sig till dig som vill öva lite på olika stegkombinationer.
Danserna är koreograferad och man lär sig olika steg lugnt och metodiskt, till olika musikstilar. Dansen sker på rad, därav namnet Linedance. Stegkombinationerna byggs oftast upp i steg om åtta, vilket gör att man även lär sig lyssna och räkna musiktakter. Man lär sig en ny dans på varje kurstillfälle. Målet är att lära sig olika stegkombinationer och utveckla sitt fotarbete.
I början kommer danserna innehåller stegkombinationer om 32 steg/ dans, men målet vid terminens slut är att man har provat mera avancerade stegkombinationer och även lyssnat och provat koreografier med bryggor, omstarter mm. . Musiken kommer vid snabbare låtar vara nedtaktade först för att komma in i stegen ordentligt. Danserna är blandade för nybörjare och upp till fortsättning.

• Inga förkunskaper behövs

 


LINEDANCE nivå 2

Denna typ av dans vänder sig till dig som vill öva lite på olika stegkombinationer. Danserna är koreograferade och man lär sig olika steg lugnt och metodiskt, till olika musikstilar. Dansen sker på rad, därav Linedance. Stegkombinationerna byggs oftast upp i steg om åtta, vilket gör att man även lär sig lyssna och räkna musiktakter. Målet är att lära sig olika stegkombinationer och utveckla sitt fotarbete.

Det kommer blandas danser för nybörjarnivå och uppåt. Stegkominationerna är upp till 64 steg samt att bryggor, omstarter mm förekommer. Musiken kommer vid snabbare låtar vara nedtaktade först för att komma in i stegen ordentligt. 

Denna kurs är avsedd för personer som har dansat tidigare.

 

 

 

BUGG PARTRÄNING

Här kan kunskapsnivån skifta mellan paren. Gruppen är till för alla, som vill utvecklas i paret. Vi övar på allt från grunder och figurer till musikanpassning, stegvariationer och utförande. Fokus ligger på fördjupning av förståelse kring teknik, steg, fotarbete, styling, musikanpassning. Vi repeterar alla turer från grund till medel, samt lär oss någon/några nya turer med olika kombinationer och utgångar.
Vi slipar på "stilen" ihop med danspartner genom, att ge tips och idéer till paret och gruppen som helhet.
Anmälan sker endast parvis. Man dansar enbart med den partner man anmält sig med
Inför ditt val av kursnivå/steg till nästkommande termin.
¤ För att delta på kursen bör du ha gått vår Medel 1 & 2 samt avancerad 1 & 2, ha motsvarande förkunskaper eller rekommenderas av kursledare i NOSD.
Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj att gå upp en nivå.
Känner dig osäker och behöver träna mer rekommenderar vi, att stanna på samma nivå en termin till.

 

BUGG AVANCERAD 

Denna kurs vänder sig till mera vana dansare som har gått flera kurser i bugg. Här utmanar vi dina sinnen tillfullo att dansa ihop med din partner samtidigt som du jobbar med fotarbete, kroppsrörelser och förning till musiken.

¤ För att delta på kursen bör du ha gått vår Medel 1 & 2, ha motsvarande förkunskaper eller rekommenderas av kursledare i NOSD.

 


SHOWGRUPP

Denna typ av kurs vänder sig till dig som har dansat bugg minst i tre år. Vi övar på bugg och hesiteringar i olika kombinationer. Vi lägger även in inslag av gammeldans, spex och linedance. Vi skapar musiklistor ihop och alla som önskar får vara med och hitta på olika roliga inslag i vår dans. Ibland åker vi ut på evenemang och dansar, detta för att marknadsföra vår klubb, skapa ett intresse för dans samt visa att dans är både glädje och en bra motionsform. Denna grupp är till för dig som vill delta i socialt nätverkande med stor gemenskap. Man anmäler sig två och två eller om man önskar dansa dubbelbugg, så anmäler man sig i tre:or. 

 


BUGG medel 3 PARTRÄNING

Nu har du gått minst fyra kursomgångar (Krav att man gått grund 1-2 & medel 1-2) och känner att du har koll på föra-följa, grundfigurer och dina egna steg samt behärskar olika tempon i musiken. Nu börjar vi känna på lite styling, lite svårare figurer, olika fotvariationer såsom slides, hesiteringar, trippelsteg. Allt detta med samma partner då inga byten sker utan vi blir trygga och vågar utmana oss i ett högre tempo tillsammans med vår partner.
Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj att gå upp en nivå.
Känner dig osäker och behöver träna mer rekommenderar vi, att stanna på samma nivå en termin till.


 

 

BUGG medel FLOW

Denna kurs vänder sig till dig som känner att nu är det dags att ge sig ut på dansbanorna på riktigt. Här skapar vi ett flöde i dansen mellan turer/ figurer.
Skapa harmoni i paret förare/ följare så man får ett bra samspel i dansen. Musikanpassning: Att både förare/följare ges utrymme att tolka musiken i dansen.
För att delta på kursen bör du ha gått vår Medel 1 & 2, ha motsvarande förkunskaper eller rekommenderas av kursledare i NOSD

tävlingsträning

Tävlingsträning riktar sig till de par som tävlar i dagsläget eller har för avsikt att börja tävla. Denna termin kommer de att fokusera på de olika grundpelarna som det bedöms på under en tävling. Puls och sväng, orsak/verkan, musikanpassning och utförande av ”rundor” är huvudfokus denna termin. Den ledarledda träningen kommer att ske varannan torsdag, jämna veckor, och på den ojämna veckorna kommer lokalen att vara öppen för egenträning. Tiden för de jämna veckorna är 18:30-20:30. Det som skiljer sig denna termin på grund av Corona är att vi kommer INTE att byta runt, utan enbart dansa med sin ordinarie partner. Vi kommer även att ha ett maxantal platser. Så FÖRST TILL KVARN! Ni kommer under terminen att få personlig feedback i paret på vad just du behöver jobba på för att utvecklas. 

 

 

 

SOCIALDANSTRÄNING/ konditionsträning

Här börjar vi röra oss mer i dansen/musiken och utvecklar ditt dansanta beteende med det där lilla extra. Vi jobbar med grundfigurerna och mycket med teknik, stegvariationer, avancerade kombinationer som gör att du kan variera dina turer. Musikanpassning, kroppsförning, förflyttning och lär dig de vanligaste turerna på det sociala dansgolvet.
Det kommer även finnas inslag med konditionsträning.

 I socialbuggen är det motion och ha kul i dansen som är i fokus. Vi går igenom hur man dansar ute när det är trångt respektive stor plats på dansgolvet. Var klädd i träningskläder eftersom vi kommer avsluta varje pass i ett högre tempo.

Kursen riktar sig till er som vill bli bättre motionsdansare/ socialdansare. Man ska helst ha gått medelkurs i bugg.

 

 

 

West coast swing nivå 1

West Cost Swing (WCS) är en social pardans från USA:s västkust, med rötter i Lindy Hop. West Coast Swing utvecklas och influeras hela tiden av andra danser. Dansen bygger i grunden på ett antal basturer som kan varieras på otaliga sätt. Dansen är en så kallad "slotted dance" vilket innebär att varje par har en tilldelad area att dansa på till skillnad från andra sociala danser där man rör sig runt dansgolvet medsols i dansriktningen.

West Coast Swing är en icke koreograferad, förd pardans. Dansen har tonvikten på ”connection” och musikalitet. Parkänslan är viktig. Dansens rörelser karaktäriseras av en distinkt mjuk elastisk ”look” vilket är följden av den grundläggande stretch/kompressionstekniken. Dansen har en flytande rörelse över golvet och dansarna är upprätta. West Coast Swing skall väl harmonisera med musiken och spegla dess intensitet och stämningar. Dansturerna skall hänga samman på ett naturligt och harmoniskt sätt utan att störas av några omotiverade stopp eller avbrott, man skall uppleva ett flyt i dansen. Den innehåller inslag av improvisationer där följaren ges större utrymme än i många andra pardanser.

West Coast Swing kan dansas till många olika musikstilar som exempelvis RnB, Hiphop, blues och pop till ett företrädesvis lugnt tempo; ca 80 – 130 bpm 

 

WEST COAST SWING NIVÅ 2


 
Vill du fortsätta lära dig en partnerdans som du kan dansa till en stor bredd av musik, från pop, blues, r’n’b, hip-hop till jazz och mera? Då passar det sig perfekt med West Coast Swing! Dansen har en rik historia i USA, framförallt i Kalifornien där den är delstatens officiella dans. West Coast Swing är en modern swingdans med mjuka rörelser och en lite mer avslappnad känsla, den är lekfull och musikalisk och lämnar mycket utrymme för improvisation och musikanpassning. Här kommer ni fortsätta att öva på West Coast Swing samt fördjupa oss i denna underbara dans. Vi kommer bygga vidare på grundläggande kunskap samt lära oss nya spännande turer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev