Till anmälan
Kontakta oss

Kursbeskrivningar

Tänk på ->

Läs mer om varje enskild kursbeskrivning längre ner.

Du kan rådfråga dina kursledare vilken danskurs, som passar dig bäst. Allt för att hamna på rätt nivå och få ut mesta möjliga av just din kurs.
Betalning sker vid första kurstillfället och är bindande. Vid definitiv bokning och efter betalning sker ingen återbetalning. Om betalning inte är gjord intill sista betalningsdag annulleras anmälan till förmån för annan.


Att tänka på inför nästkommande termin!

Känner Du dig bekväm och behärskar det Du lärt dig under danskursen, välj nästa nivå/ steg.
Det finns flera anledningar till att inte kunna tillgodogöra sig en danskurs. Sjukdom eller lång frånvaro kan vara två vanliga skäl.
Känner du dig osäker på om du behöver träna mer grunder rekommenderar vi repetition av samma nivå/ steg. Att gå om en kurs/ nivå har många fördelar och ska inte ses som man är "dålig". Varje kurs/ nivå är unik och ordspråket säger ju, att "övning ger färdighet".
Ibland behöver man längre tid på sig eller öva mer innan man avancerar. Rådfråga gärna din kursledare vilken kurs/ nivå, som passar bäst.

Bugg Grund

Det här är kursen för dig som inte dansat tidigare eller för många år sedan och som känner att du vill lära dig den dansanta buggen som dansas i dag.
Här lär man sig grundsteg, föra - följa, höger och vänstersnurrar med olika handfattningar och ett par andra turer. Svängigt och till olika musikstilar.
Anmälan sker endast parvis. 

Till dig som redan gått Grundkursen!
Inför ditt val av kursnivå/steg till nästa termin.

• Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen så välj att gå upp en nivå till nästa steg.

• Men om du känner dig osäker och vill/behöver träna mera så rekommenderar vi att stanna på samma nivå minst en termin till.
Du kan tan hjälp av dina kursledare och rådgöra om vad som passar just dig för att hamna på rätt kursnivå och få ut mesta möjliga dansglädje av din kurs.


bugg MEDELKURS

Vi bygger vidare på grunderna och lär oss nya turer.
Grunder, steg och föra-följa är fortfarande den viktigaste ingrediensen. Vi lär oss sätta samman de turer vi kan och lär oss också nya, samt jobbar vidare med musikanpassning. Tempot blir något snabbare mot slutet av kursen.
Anmälan sker endast parvis.

• Här är ett krav, att man gått vår grundkurs eller liknande.

• Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj gärna en högre nivå.
Känner du dig osäker och behöver träna mer så rekommenderar vi att stanna på samma nivå en termin till.

Bugg AVANCERAD

Här börjar vi röra oss mer i dansen/musiken. Vi jobbar med grundfigurer samt kombinationer av dessa för anpassning till det sociala dansgolvet. 
Vi utvecklar det dansanta beteendet med det där lilla extra.

Fokus ligger på fördjupning av förståelse kring teknik, steg, fotarbete, styling, musikanpassning. Vi repeterar alla turer från grund till medel, samt att vi lär oss någon/några nya turer med olika kombinationer och utgångar.
Avancerad är kursen som utvecklar ditt dansanta beteende med det där lilla extra. 
Anmälan sker endast parvis.

• Krav är att man gått Medel eller liknande. Man bör ha dansvana och grundteknik. Allt för att kunna tillgodogöra sig kursen, samt behärska vår föra/följa - teknik utöver grundsteg/figurer i medeltempo. Kursen riktar sig till alla som vill bli riktigt duktiga motionsdansare/socialdansare.

• En fördel är, att gå kursen flera gånger. På så sätt ökar den egna tryggheten på dansgolvet.

• Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj att gå upp en nivå till nästa steg.
Känner du dig osäker och behöver träna mer rekommenderar vi, att stanna på samma nivå en termin till.

Bugg Parträning

Här kan kunskapsnivån skifta mellan paren. Gruppen är till för alla, som vill utvecklas i paret. Vi övar på allt från grunder och figurer till musikanpassning, stegvariationer och utförande. Fokus ligger på fördjupning av förståelse kring teknik, steg, fotarbete, styling, musikanpassning. Vi repeterar alla turer från grund till medel, samt lär oss någon/några nya turer med olika kombinationer och utgångar.

Vi slipar på "stilen" ihop med danspartner genom, att ge tips och idéer till paret och gruppen som helhet.
Anmälan sker endast parvis.

Inför ditt val av kursnivå/steg till nästkommande termin.

• För att delta på kursen bör du ha gått vår Medel 3, ha motsvarande förkunskaper eller rekommenderas av kursledare i NOSD.

• Om du känner att du behärskar och är bekväm med det du har lärt dig under kursen, välj att gå upp en nivå.
Känner dig osäker och behöver träna mer rekommenderar vi, att stanna på samma nivå en termin till.Linedance

Denna typ av dans vänder sig till dig som vill öva lite på olika stegkombinationer.
Danserna är koreograferad och man lär sig olika steg lugnt och metodiskt, till olika musikstilar. Dansen sker på rad, därav namnet Linedance. Stegkombinationerna byggs oftast upp i steg om åtta, vilket gör att man även lär sig lyssna och räkna musiktakter. Man lär sig en ny dans på varje kurstillfälle. Målet är att lära sig olika stegkombinationer och utveckla sitt fotarbete.
Det förekommer inte några avancerade steg i denna utbildning utan de flesta danser är för nybörjare och medeldansare.

• Inga förkunskaper behövs


Grundkurs i Boogie Woogie

Vi börjar från början. Inga förkunskaper krävs.

Boogie Woogie baseras på 50-talets socialdans till tidsenlig musik som Rhythm’n’Blues, Rock’n’Roll eller Rockabilly. 
Dansen har sitt ursprung i lindy hop, som dansas till swingmusik. 
Anmälan sker endast parvis. 

Grundkurs i Folkdans

I Sverige finns dels ursprungliga folkliga danser, varav de flesta har karaktären av sällskapsdans, och andra som har sitt ursprung i folkliga danser men som i sin nuvarande folkdansform har koreograferats av skolade dansare under 1800-talet och början av 1900-talet.

En annan äldre form av folklig dans är ringdansen och långdansen som går tillbaka på medeltida danstraditioner.

Här lär man sig grundstegen och de vanligaste gammeldanserna såsom Schottis, Hambo mfl.


SHOWGRUPP

Denna typ av kurs vänder sig till dig som har dansat bugg minst i tre år. Vi övar på bugg och hesiteringar i olika kombinationer. Vi lägger även in inslag av gammeldans, spex och linedance. Vi skapar musiklistor ihop och alla som önskar får vara med och hitta på olika roliga inslag i vår dans. Ibland åker vi ut på evenemang och dansar, detta för att marknadsföra vår klubb, skapa ett intresse för dans samt visa att dans är både glädje och en bra motionsform. Denna grupp är till för dig som vill delta i socialt nätverkande med stor gemenskap. Man anmäler sig två och två eller om man önskar dansa dubbelbugg, så anmäler man sig i tre:or.